Autolampjes branden op je dashboard? Autopech? RoadGuard helpt je zonder abonnement!

Kennis van autolampjes bij meer dan de helft van de Nederlanders niet voldoende! Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer Nederlanders een test zouden afleggen voor het begrijpen wat de autolampjes op je dashboard betekenen, meer dan helft geen voldoende zou halen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, beide groepen scoorden onvoldoende.

Doorrijden terwijl er autolampjes branden – welk risico loop je?
Er zijn verschillende autolampjes die kunnen gaan branden, en de onschuldigheid hiervan is veelal aangeduid in de verschillende kleuren. Zo zijn er groene, gele, en rode autolampjes die kunnen gaan branden. De autolampjes die groen kleuren, zijn meestal relatief onschuldig. Vaak betekent dit dat er verlichting aanstaat. Wanneer er een geel lampje brandt, kun je in principe (het liefste wel met een aangepaste snelheid) nog een klein stuk rijden. Wel wordt er sterk aangeraden om bij aankomst te kijken naar de oorzaak van het brandende lampje. Bij brandende rode autolampjes op je dashboard is er iets mis! Het verstandigste is om je auto direct aan de kant te zetten, en hulp te vragen. Andere kleuren zijn vaak informatielampjes of berichtgevers.
Ongeveer 30% van de Nederlanders rijdt (te) lang door wanneer er een autolampje brandt. De gedachte hierachter is om kosten te besparen, echter werkt het averechts en leidt het niet alleen tot hogere kosten, maar ook tot gevaarlijke situaties. De symbolen op het dashboard staan vaak voor essentiële elementen en zijn vaak van vitaal belang. Het is dus ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk tot de oorzaak van het probleem te komen, en deze op te lossen.   

RoadGuard pechhulp zonder abonnement biedt hulp bij problemen die het gevolg zijn van een rood autolampje of een onbekend autolampje.          

Meest voorkomende brandende autolampjes op je dashboard
Een aantal autolampjes op je dashboard worden universeel herkend en toegepast. Ook is het per autofabrikant mogelijk dat er een aantal zelfbedachte symbolen tussen staan.

·        Accu
Wanneer dit autolampje brandt, kan er iets mis zijn met de dynamo, stroomkabels of een aandrijfsnaar

·        Bandenspanning
Dit kan twee dingen betekenen. Ofwel je bandenspanning is te laag, of je banden zijn lek

·        Motor
Er is mogelijk een probleem met de motor of de elektronica die de bandstofinspuiting en ontsteking aanstuurt

·        Brandstof
Tijd om te tanken! Blijf namelijk niet te lang op je reservebrandstof rijden. Ook bij verkeerd tanken kun je terecht bij RoadGuard

·        Olie
Dit betekent dat het oliepeil onvoldoende is. Erg belangrijk om hier niet mee door te rijden, dan kun je namelijk de motor zwaar beschadigen

Een van de bovenstaande lampjes, of eentje die je niet kent?
Bij RoadGuard kun je terecht voor een lege accu, als je verkeerd getankt hebt, als je motor overhit is, als je een lekke band hebt, maar ook wanneer er een voor jou onbekend lampje brandt of je ergens langs de weg met pech staat.

Hoe werkt de RoadGuard app?  
Download de app op je mobiel, maak een melding aan, bekijk vooraf de kosten, zie wie je komt helpen en hoelang dat duurt, en reken direct af.