Autolampjes branden op je dashboard? Autopech? RoadGuard helpt je zonder abonnement! - RoadGuard
Ruim 250.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.7

Autolampjes op je dashboard

Kennis van autolampjes blijkt bij meer dan de helft van de Nederlanders onvoldoende te zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek. En nee, dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen! Daarom helpt RoadGuard je met de betekenis van de autolampjes.

Doorrijden terwijl er autolampjes branden – welk risico loop je?

Er zijn verschillende autolampjes op je dashboard die kunnen gaan branden in je auto. Hoe dringend het probleem is, zie je aan de kleur van de lampjes. Zo zijn er groene, gele, en rode autolampjes die kunnen gaan branden. De autolampjes die groen kleuren, zijn meestal relatief onschuldig. Vaak betekent dit dat er verlichting aanstaat. Als er een geel lampje brandt, kun je in principe nog een klein stuk rijden. Maar wel met aangepast snelheid. Kijk daarna wel wat er aan de hand is. Als er een rood lampje brandt op je dashboard is er iets mis. Zet je auto direct aan de kant en vraag om hulp. Brandt er een andere kleur autolampje? Dat is vaak een informatielampje. Niks om je druk over te maken.

Doorrijden of niet?

Ongeveer 30% van de Nederlanders rijdt (te) lang door wanneer er een autolampje brandt. Vaak is dit om kosten te besparen. Maar eigenlijk zorgt dit juist voor hogere kosten. En niet te vergeten: soms gevaarlijke situaties. Het is dus erg belangrijk om zo snel mogelijk de oorzaak van het probleem te vinden, en deze op te lossen.   

RoadGuard biedt hulp als er autolampjes branden. Dus brandt er een autolampje en weet je niet wat je moet doen? Maak dan een melding via onze app. Je hebt geen abonnement nodig, maar je betaalt alleen als je onze hulp nodig hebt.           

Meest voorkomende brandende autolampjes op je dashboard

RoadGuard zet de meest voorkomende autolampjes voor je op een rijtje. En we laten je zien wat dat betekent. 

·        Accu
Wanneer dit autolampje brandt, kan er iets mis zijn met de dynamo, stroomkabels of een aandrijfsnaar

·        Bandenspanning
Dit kan twee dingen betekenen: 1.je bandenspanning is te laag, of 2. je band is lek

·        Motor
Er is mogelijk een probleem met de motor of de elektronica die de bandstofinspuiting en ontsteking aanstuurt

·        Brandstof
Tijd om te tanken! Blijf namelijk niet te lang op je reservebrandstof rijden. Ook bij verkeerd tanken kun je terecht bij RoadGuard

·        Olie
Dit betekent dat het oliepeil te laag is. Erg belangrijk om hier niet mee door te rijden, dan kun je namelijk de motor zwaar beschadigen

RoadGuard helpt je ook met autolampjes 

Bij RoadGuard kun je terecht bij startproblemen, als je verkeerd getankt hebt, als je motor overhit is, als je een lekke band hebt, als je jezelf buitengesloten hebt, maar ook als er een autolampje brandt. 

Hoe werkt de RoadGuard app?  

Download de app op je mobiel. Maak een melding aan. Vooraf zie je wat de kosten zijn, je ziet wie je komt helpen en hoelang het duurt voordat de monteur bij je is. En afrekenen? Dat doe je via de app, contant of met je pinpas. Dat is handig!