Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

4 leuke spelletjes voor in de auto

Of het nou een lange rit is naar familie in het noorden of zuiden van Nederland. Of een mooie autoreis naar het buitenland . Autospelletjes onderweg houden de kinderen bezig én zijn leuk. De volgende 4 spelletjes zijn altijd een succes.

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…

Een klassieker voor in de auto. Wie heeft deze vroeger niet gespeeld? Dit spelletje hoeft niet alleen voor kinderen leuk te zijn. Staat er een roadtrip met vrienden op de planning? Ook dan is het grappig om te zien met wat voor ideeën zij komen. Kun je niks leuks bedenken? Kies dan de oogkleur van je gezelschap, nagellakkleur, kleur van een haarelastiekje of van iemands veters. Je kunt ook kiezen voor iets zonder kleur, zoals glas. Wil je het spel een leuke twist geven? Geef dan niet de kleur, maar de vorm of laat het helemaal vrij en zeg alleen: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”.

2.    Speel het dieren alfabet 

Een ander leuk spel voor in de auto is het dierenalfabet. Het werkt als volgt: de eerste speler verzint een dier met de eerste letter van het alfabet. Vervolgens gaat de tweede speler verder met de laatste letter van het zojuist genoemde dier. Zegt speler 1 een aap, dan moet 2 verder bij de p. Als je hier een paar minuten mee bezig bent zal je merken dat veel dieren eindigen op dezelfde letter. Wanneer steeds dezelfde letters terugkomen kun je variatie aanbrengen in het spel door het hele alfabet af te gaan op de goede volgorde. Hoe ver kunnen jullie komen?

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 8

8
24 nov. 2021 13:43

prima geholpen

Review over RoadGuard met een 10

10
24 nov. 2021 07:49

supersnelle service

Review over RoadGuard met een 10

10
23 nov. 2021 16:11

Heel erg snel

Review over RoadGuard met een 10

10
23 nov. 2021 11:18

Errol is een zeer ervaren en kundig medewerker.

Review over RoadGuard met een 10

10
22 nov. 2021 14:12

Fantastisch en snel geholpen!

3. Ik ga op reis en ik neem mee

Een andere klassieker is natuurlijk het ‘ik ga op reis en ik neem mee’ spel. Dit om even goed het geheugen van jouw gezelschap te testen. Je begint met een voorwerp dat je meeneemt op vakantie. De volgende speler moet dan het vorige voorwerp benoemen en zelf iets toevoegen. Zeker als je met veel mensen het spel speelt, kan het na een tijdje erg moeilijk worden. Ook bij dit spel kun je eigen regels en toevoegingen bedenken. Spreek bijvoorbeeld af dat alleen spullen met een bepaalde letter mee mogen of spullen van een bepaalde kleur.

4.    Wie ben ik?

Voor dit spel heb je wat papier en plakband of een aantal post-it’s nodig. Iedereen bedenkt voor iemand anders een persoon en plakt het op het hoofd van diegene. Om de beurt stellen jullie elkaar vragen om erachter te komen wie er op jouw hoofd staat geschreven. Maak dit spel leuk door er een thema aan te hangen. Kies bijvoorbeeld personages van Disney of van reality-tv.

 

Veel plezier tijdens jullie autorit!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 969 monteurs staan 24/7 voor je klaar.