Klanten geven ons een 8.7! Onze app is al 150.000 keer gedownload.

Een lekke band van jouw auto verwisselen

Het gebeurt niet vaak, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een lekke band van je auto moet verwisselen. Lees hier onze tips om dat goed, snel en veilig te doen.

Voor het opkrikken eerst losdraaien

De wielmoeren draai je alvast een beetje los terwijl je auto nog op de grond staat. Op deze manier kun je namelijk veel meer kracht zetten. Zet je auto op een egale ondergrond in de versnelling (of P-stand bij een automaat) en trek de handrem goed aan zodat hij niet weg kan rijden. Pak het reservewiel vast uit de auto voordat je gaat opkrikken. Als je diefstalbeveiliging hebt, gebruik dan de bijbehorende sleutel om de wielmoeren los en vast te draaien.

Het opzetten van het reservewiel

Check het instructieboekje van je auto om te zien welk krikpunt het dichtst bij de lekke band zit. Plaats de krik hier op de juiste manier en krik het voertuig op totdat het wiel de grond niet meer raakt. Draai vervolgens de wielmoeren helemaal los en haal het wiel eraf. Plaats ter vervanging het reservewiel, waarbij je met de hand de wielmoeren aandraait. Als de auto weer van de krik af is, draai je ze helemaal vast. Doe dit kruislings en gebruik bij voorkeur een momentsleutel.

Hulp nodig? Gebruik de RoadGuard app!

Wij helpen je graag weer onbezorgd op weg. No pech, no pay, no problem. Als je een lekke band hebt, zijn wij in een paar klikken bij je. 24/7 en in heel Nederland.

Download gratis de RoadGuard app

  • Binnen 40 minuten zijn we bij je.
  • Dag & nacht staan onze 756 monteurs voor je klaar.
  • Geen abonnement, verzekering of jaarlijkse kosten.
  • Je betaalt achteraf voor de hulp die je hebt gekregen.