Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Koelvloeistof

RoadGuard helpt je al voor € 125 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 830 monteurs staan 24/7 voor je klaar.
Files en hoge temperaturen zijn een combinatie waarvan de motor van je voertuig niet blij wordt. Dit zijn 1 van de meest voorkomende oorzaken van een oververhitte motor.

Oververhitte motor

Om ervoor te zorgen dat de motor niet oververhit raakt, controleer je regelmatig je koelvloeistof. Dit kun je doen door het koelvloeistofniveau te meten. Dit is niet heel ingewikkeld om te doen. Maar om je te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Tips voor het controleren en bijvullen van de koelvloeistof

Tip 1: Neem allereerst altijd een flesje koelvloeistof mee in de auto, voor het geval dat het nodig gaat zijn.

Tip 2: Wanneer je de koelvloeistof gaat vervangen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. De motor kan nog erg warm zijn om het moment dat je de koelvloeistof gaan bijvullen. Laat daarom de auto eerst een tijdje stilstaan, op een veilige plek, zodat de motor kan afkoelen. Aangeraden wordt minimaal een kwartier te wachten.

Tip 3: de aanwezige koelvloeistof kun je makkelijk meten door dit af te lezen bij de tank. Kun je het niet vinden? Geen zorgen, in het instructieboekje van je auto staat aangegeven waar het koevloeistofreservoir precies zit. Hierbij zijn er 2 indicatie streepjes, namelijk het minimum en het maximum niveau van koelvloeistof. De koelvloeistof moet worden bijgevuld wanneer deze zich onder het minimum bevindt.

Tip 4: Leg een handdoek over de dop van de koelvloeistoftank en draai de dop langzaam open. Het is belangrijk niet in een keer de dop open te draaien, er is dan een kans dat er koelvloeistof naar buiten spuit.

Tip 5: Vul de tank aan met de koelvloeistof tot de nodige hoeveelheid. Heb je zelf geen koelvloeistof mee en is het een noodgeval? Schakel dan onze hulp in via de RoadGuard app

Waar koop je koelvloeistof?

Koelvloeistof kost rond de 10 euro per liter. Koelvloeistof is verkrijgbaar bij je garage, tankstations en diverse online webshops. Let er wel op dat je de juiste koelvloeistof aanschaft. Bij twijfel kun je het laten checken bij je garage, dealer of een monteur. 

RoadGuard

Wij, RoadGuard, kunnen je helpen bij een oververhitte motor. Maar ook voor allerlei andere pech onderweg situaties zijn wij 24/7 in te schakelen. RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer. Download nu onze app hier.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
19 jul. 2019 16:56

Snelle en duidelijke service

Review over RoadGuard met een 10

10
19 jul. 2019 15:09

razendsnel geholpen

Review over RoadGuard met een 10

10
17 jul. 2019 08:46

Super snelle service!

Review over RoadGuard met een 10

10
16 jul. 2019 09:21

Snel ter plekke vriendelijk geholpen

Review over RoadGuard met een 9

9
16 jul. 2019 17:48

Heel veel geluk gehad bij mijn pechgeval. Takelwagen was vrij snel ter plaatse en tijdens de rit naar de garage goed advies gekregen over pechhulp 'per app'. RoadGuard gedownload - wel even wat gegevens invullen - en vervolgens kwam dezelfde aardige monteur naar m'n auto kijken. Een collega vond vervanging voor het kapotte onderdeel en ik was binnen no time weer onderweg. Echt heel erg fijn geholpen. Thanks guys!