Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Koelvloeistof

RoadGuard helpt je al vanaf € 125 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 801 monteurs staan 24/7 voor je klaar.

Oei, er zit verkeerde brandstof in je tank?

Pas op! Start de auto niet, zet ‘m ook niet op contact.

RoadGuard tapt geen brandstof af!

We brengen je naar een gespecialiseerd bedrijf dat de brandstof kan aftappen. Dat doen ze tijdens kantooruren.

Je betaalt:
- Kosten voor transport. Tot 25 km. kost € 125. Verder dan 25 km. kost € 4 per km. extra.
- Kosten voor het aftappen van de brandstof door een ander bedrijf.

Files en hoge temperaturen zijn een combinatie waarvan de motor van je voertuig niet blij wordt. Dit zijn 1 van de meest voorkomende oorzaken van een oververhitte motor.

Oververhitte motor

Om ervoor te zorgen dat de motor niet oververhit raakt, controleer je regelmatig je koelvloeistof. Dit kun je doen door het koelvloeistofniveau te meten. Dit is niet heel ingewikkeld om te doen. Maar om je te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Tips voor het controleren en bijvullen van de koelvloeistof

Tip 1: Neem allereerst altijd een flesje koelvloeistof mee in de auto, voor het geval dat het nodig gaat zijn.

Tip 2: Wanneer je de koelvloeistof gaat vervangen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. De motor kan nog erg warm zijn om het moment dat je de koelvloeistof gaan bijvullen. Laat daarom de auto eerst een tijdje stilstaan, op een veilige plek, zodat de motor kan afkoelen. Aangeraden wordt minimaal een kwartier te wachten.

Tip 3: de aanwezige koelvloeistof kun je makkelijk meten door dit af te lezen bij de tank. Kun je het niet vinden? Geen zorgen, in het instructieboekje van je auto staat aangegeven waar het koevloeistofreservoir precies zit. Hierbij zijn er 2 indicatie streepjes, namelijk het minimum en het maximum niveau van koelvloeistof. De koelvloeistof moet worden bijgevuld wanneer deze zich onder het minimum bevindt.

Tip 4: Leg een handdoek over de dop van de koelvloeistoftank en draai de dop langzaam open. Het is belangrijk niet in een keer de dop open te draaien, er is dan een kans dat er koelvloeistof naar buiten spuit.

Tip 5: Vul de tank aan met de koelvloeistof tot de nodige hoeveelheid. Heb je zelf geen koelvloeistof mee en is het een noodgeval? Schakel dan onze hulp in via de RoadGuard app

Waar koop je koelvloeistof?

Koelvloeistof kost rond de 10 euro per liter. Koelvloeistof is verkrijgbaar bij je garage, tankstations en diverse online webshops. Let er wel op dat je de juiste koelvloeistof aanschaft. Bij twijfel kun je het laten checken bij je garage, dealer of een monteur. 

RoadGuard

Wij, RoadGuard, kunnen je helpen bij een oververhitte motor. Maar ook voor allerlei andere pech onderweg situaties zijn wij 24/7 in te schakelen. RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer. Download nu onze app hier.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
19 feb. 2019 06:30

Goed geholpen, sorry voor je vroege dienst Martin!

Review over RoadGuard met een 10

10
17 feb. 2019 16:38

Aardige, spontane en vrolijke kerel die Dion. Heeft ons weer op weg geholpen en ook advies en informatie gegeven. Belde ook even dat hij onderweg was. Naast dat de smsjes met informatie ook erg prettig zijn. Afrekenen werkte ook prima en vlot en de kosten vallen redelijk mee. Bedankt Dion!

Review over RoadGuard met een 10

10
18 feb. 2019 12:32

Supersnelle service, zeer vriendelijke monteur. Ik was snel weer op weg.

Review over RoadGuard met een 10

10
16 feb. 2019 11:55

Snelle hulp alles goed geregeld voor een goeie prijs zijn bij het station afgezet auto was totaal los gelijk naar de sloop laten brengen zonder probleem

Review over RoadGuard met een 9

9
17 feb. 2019 13:33

Snel geholpen! En alles werkt.