Motorbanden lek? Motor pech? RoadGuard komt je helpen!

Het is ontzettend belangrijk wanneer je vaak met je motor reist om ervoor te zorgen dat je banden nog kwalitatief goed zijn. Motorbanden spelen namelijk een belangrijke rol als het aankomt op bijvoorbeeld grip, stabiliteit, goede bochtprestaties en wendbaarheid tijdens het rijden.

Controleer daarom ook regelmatig op profieldiepte, schade, slijtage en bandenspanning. Wanneer een van deze elementen beschadigd is, is dit niet alleen slecht voor je motor(banden) zelf, maar komt ook je eigen veiligheid en die van anderen op de weg in gevaar.

Hoe lang gaan motorbanden gemiddeld mee?
Er zijn een aantal factoren die hier invloed op hebben. Deze factoren zorgen voor een snellere slijtage van je motorbanden:

·        ‘Sportief’ rijden

·        Rijden met te harde of juiste te zachte banden

·        Het hele jaar door rijden op winterbanden

·        Het rijden met bepaalde bandenmerken die een zachtere substantie gebruiken voor comfort en minder geluid

·        Als je vaak een stoeprandje meepakt, of deels op de stoep parkeert 

Gemiddeld genomen gaan banden op een aangedreven as 45.000 km mee. Banden op de niet aangedreven as gaan iets langer mee, namelijk 60.000 - 80.000 km. 

Wat te doen bij een lekke motorband
Is het weer zover? Heb je weer een lekke motorband, maar weet je niet zelf hoe je deze moet vervangen? RoadGuard pechhulp zonder abonnement helpt je hiermee graag! Wij staan namelijk niet alleen paraat voor auto’s, maar helpen je ook bij problemen met je motor, scooter of caravan, ongeacht je locatie in Nederland of Europa.
Voor meer informatie en tips over het repareren van een lekke motorband lees je hier de blog

Oorzaken van een lekke band
Een lekke motorband kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn een te hoge of te lage bandenspanning. Hoe slapper de band, hoe heter hij wordt, hoe meer scheurtjes er in de band ontstaan. Hoe strakker de band, hoe meer slijtage op onregelmatige plekken. Op de plekken met meer slijtage is de kans op een lek aanzienlijk groot. 
Daarnaast is het zo dat wanneer je te snel rijdt, je ook veel hitte opbouwt. Dit kan juist heel plotseling  leiden tot een lek. Daarbij zorgt overbelasting in de vorm van teveel gewicht op de motor ook weer voor veel hitte wat tot een mogelijk scheurtje leidt. Tenslotte leidt het rijden over scherpe of harde voorwerpen logischerwijs ook tot scheurtjes in de band.  

Kosten voor een lekke motorband
Wanneer je met een lekke motorband langs de weg staat, en de
on demand pechhulp van RoadGuardinschakelt, betaal je altijd een vaste prijs voor de dienst die je afneemt. De kosten hiervoor zijn eenmalig €100,-, en voor je het weet ben je weer lekker verder aan het touren met je motor!