Privacyverklaring - RoadGuard
Ruim 290.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.7

Privacyverklaring

Versie mei 2018 

RoadGuard zal voorzichtig met jouw persoonsgegevens omgaan. Daarbij zullen we ons uiteraard houden aan de Algemene verordening gegevensbescherming. 

RoadGuard verzamelt informatie over je wanneer je onze mobiele applicaties, websites en andere online producten en diensten gebruikt (gezamenlijk de “Diensten”). De diensten worden verleend door RoadGuard, wat een merknaam is van Achmea Services N.V., en maakt onderdeel uit van de Achmea groep. Achmea B.V. is verantwoordelijk voor de verwerkingen van persoonsgegevens binnen Achmea en heeft dit ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze Privacyverklaring (“Verklaring”) is van toepassing op personen die onze Diensten gebruiken om on-demand-diensten te verlangen via RoadGuard. 

1. Wat is RoadGuard?

RoadGuard is een app waarmee jij zonder abonnement direct de hulp van pechhulpverleners kunt inroepen in Nederland én Europa. Je betaalt alleen als je gebruik maakt van de dienst. En rijdt zo lekker zelfverzekerd rond. En als er iets gebeurt helpt RoadGuard je snel weer de weg op.

2. Welke informatie verzamelt RoadGuard over mij?

Informatie die jij ons geeft

We verzamelen gegevens die je direct aan ons geeft, zoals wanneer je onze diensten afneemt of contact opneemt met de klantenservice. Deze gegevens zijn onder andere: naam, e-mailadres, telefoonnummer, postadres, profielfoto, betalingsmethode, gevraagde diensten en andere informatie die je verstrekt. 

Informatie die we verzamelen via jouw gebruik van onze diensten 

Wanneer je onze Diensten gebruikt, verzamelen we informatie over je in de volgende algemene categorieën: 

  • Informatie over de locatie: Wanneer je onze Diensten gebruikt verzamelen we precieze locatiegegevens over de rit van de RoadGuard-app gebruikt door de Reparateur. Als je de RoadGuard-app toestemming geeft voor toegang tot locatiediensten (via het toestemmingssysteem gebruikt door jouw mobiele besturingssysteem)  verzamelen we de precieze locatie van jouw apparaat wanneer de app op de voorgrond of achtergrond open staat. Als je deze toestemming niet geeft, is het gebruik van onze Diensten niet goed mogelijk.  We kunnen jouw locatie ook bij benadering achterhalen via jouw IP-adres. 
  • Informatie over transacties: We verzamelen transactiegegevens over het gebruik van onze Diensten, waaronder de soort dienst waarom je hebt gevraagd, de datum en tijd waarop de dienst werd verstrekt, het in rekening gebrachte bedrag, de afgelegde afstand en andere bijbehorende transactiegegevens. 
  • Gebruikers- en voorkeursinformatie: We verzamelen informatie over hoe jij en bezoekers van de site contact hebben met onze Diensten, aangegeven voorkeuren en gekozen instellingen. In sommige gevallen doen we dit via het gebruik van cookies, pixel tags en soortgelijke technologieën die unieke identificatiecodes creëren en bewaren. 
  • Apparaatinformatie: We kunnen informatie over jouw mobiele apparaat verzamelen waaronder, bijvoorbeeld, het hardwaremodel, besturingssysteem en versie, bestandsnamen en versies, voorkeurstaal, unieke apparaatidentificatiecode, serienummers, apparaatbewegingsinformatie en mobiele netwerkinformatie. 
  • Loginformatie: Wanneer je contact hebt met de Diensten verzamelen we serverlogs, die informatie kunnen bevatten zoals het IP-adres van het apparaat, toegangsdata en -tijden, en soort browser. 

3. Waarvoor gebruikt RoadGuard deze informatie?

We kunnen de informatie die we over jou verzamelen gebruiken om: 

  • onze Diensten te verlenen, onderhouden en verbeteren, waaronder bijvoorbeeld het mogelijk maken van betalingen, ontvangstbewijzen sturen, producten en diensten verstrekken (en gerelateerde informatie sturen),  nieuwe functies ontwikkelen, klantenservice verlenen aan Gebruikers en Reparateurs, veiligheidsfuncties ontwikkelen, gebruikers verifiëren en product-updates en administratieve berichten sturen; 
  • interne werkzaamheden uit te voeren, waaronder bijvoorbeeld om fraude en misbruik van onze Diensten te voorkomen; om softwarebugs en operationele problemen op te lossen; om gegevensanalyse uit te voeren, te testen en onderzoek te doen; en om gebruiks- en activiteitentrends te volgen en te analyseren; 
  • berichten te sturen of communicatie mogelijk te maken tussen jou en een Reparateur zoals geschatte aankomsttijden;
  • jou berichten te sturen waarvan we denken dat ze interessant zijn voor je, waaronder informatie over producten, diensten, promoties, nieuws en evenementen van RoadGuard en Achmea zusterbedrijven; 

4. Met wie deelt RoadGuard mijn informatie?

We kunnen jouw informatie uitwisselen: 

  • binnen de Achmea Groep, waarvan RoadGuard gebruik maakt. We zullen dat alleen doen als we daar een gerechtvaardigd belang bij hebben; 
  • met de Reparateurs voor zover dat noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst;
  • in antwoord op een verzoek tot informatie door een bevoegde instantie of als dat noodzakelijk is op basis van een wettelijke bevoegdheid ; 
  • als we jou op een andere manier informeren en jij instemt met de uitwisseling; en 
  • in een geaggregeerde en/of anonieme vorm die niet redelijkerwijs kan worden gebruikt om jou te identificeren.
  • De complete lijst vind je hier.

 

5. Promotionele berichtgeving

Je kunt ervoor kiezen geen promotionele berichten te ontvangen van ons door de instructies in die berichten op te volgen. Als je hiervoor kiest, kunnen wij je nog steeds niet-promotionele berichten sturen, zoals berichten over Diensten waarom je hebt gevraagd.

6. Beveiliging van gegevens

RoadGuard zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige onrechtmatige verwerking.

7. Inzien of wijzigen van gegevens

Als je wilt weten welke gegevens RoadGuard over je heeft vastgelegd of als je gegevens wilt wijzigen, dan kun je contact met ons opnemen via info@RoadGuard.nl. RoadGuard zal de gevraagde informatie binnen 4 weken aan je toesturen. 

Je rechten zijn ook in de wet geregeld. Je mag:

  • je gegevens bij ons opvragen.
  • je gegevens laten veranderen als die niet kloppen.
  • je gegevens laten verwijderen.
    • Het komt vaak voor dat wij je gegevens niet kunnen verwijderen. Bijvoorbeeld omdat wij je gegevens nog nodig hebben. Of om ons aan een wet te houden.
  • bezwaar maken tegen bepaald gebruik van je gegevens.
    • Als je bijvoorbeeld geen e-mails met aanbiedingen meer van ons wilt ontvangen. In onze e-mails staat een link waarmee je je kunt afmelden. Je mag ook bellen. In andere gevallen geef je duidelijk aan waarom je bezwaar maakt zodat wij dit kunnen beoordelen.
  • je toestemming stoppen.
    • Gaf je ons toestemming om je gegevens te gebruiken? Dan mag je je toestemming later weer stoppen. Wij gebruiken je gegevens vanaf dat moment niet meer.
  • je gegevens overdragen.
    • Bijvoorbeeld wanneer je gegevens aan ons hebt gegeven met je toestemming of op basis van onze overeenkomst. Overdragen kan aan een andere partij of aan jezelf.
  • het gebruik van je gegevens tijdelijk beperken.
    • Bijvoorbeeld als je bezwaar hebt gemaakt tegen gebruik van je gegevens.

 

 

8. Persoonsgegevens doorgeven buiten de EU

RoadGuard geeft zelf geen persoonsgegevens door naar landen buiten de EU

 

9. Achmea B.V. is verantwoordelijk

RoadGuard is een merk van Achmea. Achmea B.V. is voor alle merken van Achmea verantwoordelijk voor een goede verwerking van uw persoonsgegevens.

 

10. Cookies

Met cookies kunnen wij je informatie, aanbiedingen en advertenties laten zien of sturen die mogelijk bij je passen. Je leest wat cookies zijn en hoe wij met cookies omgaan in ons cookiebeleid.


10. Kan deze Privacyverklaring worden gewijzigd?

Deze Privacyverklaring kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt via de website van RoadGuard. Als je vragen hebt over deze Privacyverklaring dan horen we het graag via info@roadguard.nl.

 

RoadGuard is een handelsnaam van Achmea Services N.V., KvK nr. 34136016. BTW-nr. NL809180868B01. Bezoekadres: Handelsweg 2 3707 NH Zeist

 

Komen wij er samen niet uit? Leg je klacht dan voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.