Startproblemen auto

Iedereen heeft het weleens gehad. Je auto heeft startproblemen en is niet meer vooruit te branden. Dit kan door allerlei redenen komen. Lees snel verder wat de veel voorkomende oorzaken hiervan zijn. Lees ook wat je het beste zelf kunt doen om dit te voor te zijn!

Al 100.000 downloads, klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,7

Wat zijn de meest voorkomende startproblemen bij een auto? 

He shit, je stapt in de auto, maar hij start niet! Dit komt natuurlijk nooit goed uit. Vaak komt dat door 1 van de volgende problemen:

Startprobleem door lege Accu 
Een lege accu is vaak de grote boosdoener. Ouderdom kan hierbij een rol spelen. Maar ook door warmte en kou kan de accu minder goed werken. Het kan ook zo zijn dat je per ongeluk je lampen bent vergeten uit te schakelen toen je de auto verliet. Hierdoor hebben deze dus een tijd lang aan gestaan, waardoor de accu leeg is gelopen. Mocht dit het geval zijn, dan kun je vaak het beste de auto weer proberen te starten met startkabels.

Startmotor zorgt voor startprobleem
Het kan ook aan de startmotor liggen. Het nut van een startmotor is om ervoor te zorgen dat de zuiger in de motor elektrisch gaat ronddraaien. Dit duurt vaak maar enkele seconden, en dan komt er een vonk. Dan loopt de motor verder op diesel of benzine. De startmotor heeft een tandwieltje dat naar buiten beweegt bij het starten. Het kan gebeuren dat je bij het starten alleen een tik hoort. Dit betekent dat het tandwieltje niet de goeie kant op valt en niet naar buiten beweegt. Dit komt meestal door te weinig stroom, een vieze startmotor of door slijtage. 

Startprobleem door de bougies en bougiekabels 
Bougies zijn de onderdelen die zorgen voor de vonk in de motor. Startproblemen kunnen ook komen doordat deze bougies slecht zijn aangedraaid of doordat ze al een tijdje niet vernieuwd zijn.

Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat ik startproblemen krijg? 

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld elk jaar je accu laten testen op kracht (stroom). Daarnaast is het goed om af en toe lange stukken te rijden. Denk aan 50 kilometer of meer. Op deze manier kan de accu goed opladen. Als je vaak korte stukjes rijdt, dan is dit onvoldoende om de accu goed bij te laden. Check ook regelmatig je bougiekabels en de tandwieltjes in de startmotor op slijtage.

RoadGuard

Wanneer het niet lukt om zelf de auto weer aan de praat te krijgen met bijvoorbeeld startkabels, dan komt RoadGuard je helpen. Een abonnement is niet nodig. Download de app of bel en er komt een monteur naar je toe. Voor een startprobleem betaal je hiervoor eenmalig €70 euro, en binnen no time ben je weer lekker aan het rijden!